Fortsatt positivt för Trafikverkets nya signalsystem

Signalsystem

Senaste driftuppföljningen för Trafikverkets nya signalsystem, ERTMS, visar ett fortsatt mycket positivt resultat. Det nya systemet ger minst dubbelt så bra resultat som det gamla systemet, ATC.

Det nya signalsystemet ger hälften så många förseningsminuter som det gamla systemet, när man tittar på körda kilometer. Om man istället tittar på antal fel per byggd bansträcka är blir det en fjärdedel så många fel. Mer om detta kan man läsa i ERTMS-projektets nya driftuppföljningsrapport.

Rapporten syftar till att presentera resultat och analyser som används för att bedöma leveranskvaliteten av ERTMS-systemet. Redovisningen täcker resultat och analyser från 2014 till och med första halvåret i 2017. Ta del av rapporten för mer information angående resultaten och vilken data som används.

Antal fel per bankm för ERTMS-banor är fyra gånger lägre än för ATC-banor, dessutom är störande fel per bankm för ERTMS-banor sex gånger lägre än för ATC-banor. Förseningsminuter per tågkm för ERTMS-banor är hälften så mycket som för ATC-banor.

Läs rapporten här: http://goo.gl/qMxtmG

Texten är hämtad från Trafikverkets hemsida.

Anmäl dig till vårt nyhetsmejl

Vi skickar ut mejl när vi lägger upp viktiga och intressanta nyheter för branschen.

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

← Gå tillbaka

Fler nyheter