Infrastrukturministern: ”En satsning helt rätt i tiden”

infrastrukturministernFrån vänster: Hans-Inge Almgren, projektledare Nordic Infracenter, Tomas Eneroth infrastrukturminister, Tony Cimen projektledare Nordic Infracenter

När infrastrukturministern Tomas Eneroth besökte Nässjö konstaterade han att Nordic Infracenter är en satsning som ligger helt rätt i tiden.

 Måndagen den 29 januari besökte infrastrukturminister Tomas Eneroth Nässjö. Här fick Nässjö Lärcenter och Brinellgymnasiet möjlighet att visa upp sina utbildningar, och även Nordic Infracenter fick berätta om sin verksamhet.

De utbildningar, övningsanläggningar och framtidsplaner som presenterades föll i god jord hos ministern och han framhöll att bildandet av Nordic Infracenter och de utvecklingsprojekt som bedrivs där ligger helt rätt i tiden och stärker Nässjös position som ett järnvägscentrum.

Infrastrukturministern själv uppvisade ett stort engagemang och kunskap om järnvägsbranschen, både övergripande och i tekniska detaljfrågor. Detta gjorde att dagens diskussioner och uppvisandet av Nässjös anläggningar och utbildningar blev väldigt intressanta för alla deltagarna.

Arbetskraftsbehovet – en stor utmaning

Att säkra den framtida kompetensförsörjningen var en röd tråd som löpte under hela dagen. Det fördes bland annat diskussioner kring behovet av fler praktikplatser och en tydligare marknadsföring av järnvägsbranschens yrken och framtidsmöjligheter för kommande elever och arbetstagare. Vi står inför stora utmaningar avseende arbetskraftstillgången för att kunna hålla en bra standard på befintliga järnvägsanläggningar och möta kommande utveckling av järnvägssystemet.

Anmäl dig till vårt nyhetsmejl

Vi skickar ut mejl när vi lägger upp viktiga och intressanta nyheter för branschen.

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

← Gå tillbaka

Fler nyheter