Kompetensförsörjning är en flaskhals för nationella transportplanen

nationella transportplanen
I ett reportage av Ulrika Andersson i senaste numret av tidningen Entreprenad kan man läsa att Trafikverket uppger att det krävs 235 000 nya årsarbeten om nationella transportplanen skall kunna genomföras.

Därför satsar Trafikverket på utbildning, krav på lärlingar och bredare rekrytering. Trafikverket ska också jobba mer med olika utbildningsinstitutioner, både på högskole-, universitets- och gymnasienivå, men även andra typer av utbildningar.

Trafikverket ställer också krav att de konsulter och entreprenörer de anlitar tar emot lärlingar och praktikanter. Ett annat upplägg går ut på att rekrytera från nya branscher.

– Den tid där man sökte den kompetens som man ville ha är över, vi och andra aktörer måste ta in resurser med god kompetens och intresse som sedan kan vidareutbildas, något som kräver samarbete med universitet och högskolor, konstaterar Lena Erixon

Även Trafikverket söker folk, Lena Erixon uppger att 3000 nya medarbetare ska rekryteras inom de närmsta åren.

Läs hela reportaget på:
https://www.entreprenad.com

Anmäl dig till vårt nyhetsmejl

Vi skickar ut mejl när vi lägger upp viktiga och intressanta nyheter för branschen.

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

← Gå tillbaka

Fler nyheter