Ingenjörer i fokus för Järnvägsfrukost

Sveriges Ingenjörer, Annika Jederström

Ingenjörer gör småföretag starkare. Det framhöll Annika Jederström, Sveriges Ingenjörer, vid en järnvägsfrukost på Hotell Högland i Nässjö.

Den 7 september arrangerade Nordic Infracenter en järnvägsfrukost på Hotell Högland i Nässjö. Cirka 60 personer kom för att lyssna när Annika Jederström, Sveriges Ingenjörer, berättade om möjligheterna för småföretagare att anställa ingenjörer – och hur man bär sig åt för att attrahera dem.
– Många ingenjörer som arbetar på stora företag vill byta till mindre företag för att man där är en helt annan del av företaget. Man får en helt annan helhetsbild, sade Annika Jederström.

Jederström pekade på attitydundersökningar som gjorts bland ingenjörer, som visar att intressanta och utmanande arbetsuppgifter står högst på listan när man väljer arbetsgivare. Hon hänvisade även till exempel som antyder att småföretag som väljer att anställa en ingenjör ser en starkare tillväxt såväl gällande omsättning och vinst som i personalstyrka.

Besökare från flera håll i södra Sverige hade tagit sig till Nässjö för att vara med vid frukosten, som också var ett tillfälle för människor i järnvägsbranschen att mingla och skapa nya kontakter. Järnvägsfrukosten är ett återkommande inslag 3 gånger per år med olika tema varje gång. Nordic Infracenter presenterade även kommande aktiviteter under hösten där det kommer att skickas ut separata inbjudningar.

Vid järnvägsfrukosten höll även Anna Fritz och Ulf Månsson från Swedbank Nässjö ett anförande, där de framhöll vikten av samhällsengagemang och nämnde bland annat att Swedbank är tredje största sponsor av föreningslivet. Swedbank är intresserade att komma i kontakt med företagsprojekt som kan tänkas vara aktuella för en ansökan till stiftelsen.

← Gå tillbaka

Fler nyheter