Regionfullmäktige har beslutat att bilda ett förvaltningsbolag för den nya tågdepån i Nässjö

Regionstyrelsens satsning på en ny tågdepå i Nässjö går framåt. Här i dagarna togs beslutet att bilda ett förvaltningsbolag som ska förvalta och bygga den nya depån.

Flygbild över Nässjö stad.

– Vi har tagit viktiga steg mot en ny depå i Nässjö. Vi har länge pratat om att vi vill bidra till att fortsätta utveckla Nässjös roll i järnvägsbranschen. Nu gör vi något konkret som verkligen markerar Nässjös betydelse i tågsverige – både idag och i framtiden, säger Marcus Eskdahl (S) i en intervju med Nässjö Näringsliv. Marcus är regionråd och ordförande i nämnden för trafik, infrastruktur och miljö.

Enligt förstudien kommer prislappen för den tågdepån att landa på 760 miljoner kronor. 

– Detta är den enskilt största investeringen som regionen gör under den här mandatperioden, säger Marcus Eskdahl.

Läs hela nyheten på Nässjö Näringslivs hemsida >>

– Satsningen på en ny tågdepå i Nässjö skapar ännu mer dynamik med den starka järnvägssektorn på orten. Nordic Infracenter, som är en bifirma till Nässjö Näringsliv, driver just nu projektet Framtidens Järnväg som utvecklar branschen i Sverige, bland annat genom att utveckla kostnadseffektiva lösningar och skapa förutsättningar för kompetensförsörjning, säger Claes Johansson, vd på Nässjö Näringsliv och Hans-Inge Almgren, verksamhetsutvecklare på Nordic Infracenter.

Här kan du läsa rapporten om dagens situation avseende anställningsbehov >>

← Gå tillbaka

Fler nyheter