Komplext ERTMS uppdrag på Nässjö driftplats

ERTMS uppdrag Nässjö driftplats

ERTMS uppdrag på Nässjö driftplats är först ut.

ERTMS-projektet bedrivs i olika delprojekt. Ett av dem är Stora stationer, som ansvarar för ett antal större komplexa stationers driftplatser och styrområden.

Nässjö driftplats är först ut. Projektet omfattar att bygga och installera ett nytt signalställverk i Nässjö. Entreprenaden av det omfattande uppdraget ska vara klar för slutbesiktning i september 2025.

I Nässjö möts hela sex olika anslutande banor vilket är unikt då Nässjö är den station som har flest anslutande linjer i Sverige. Det blir ett komplext uppdrag då Nässjö har en intensiv mix av tåg för både gods- och persontrafik och har över 300 signalobjekt som ska anslutas till det nya signalsystemet ERTMS. Även driftplats Gamlarp ingår i uppdraget och får ERTMS. Anbudsgivarna har två månader på sig att kalkylera uppdraget som ska lämnas in senast den 5 november 2020 med kontraktskrivning under december 2020.

Läs hela nyheten från Trafikverket >>

Anmäl dig till vårt nyhetsmejl

Vi skickar ut mejl när vi lägger upp viktiga och intressanta nyheter för branschen.

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

← Gå tillbaka

Fler nyheter