Trafikverket vill via en innovationsupphandling öka säkerheten vid oskyddade plankorsningar

plankorsningar

Trafikverket bjuder in externa aktörer, både inom och utanför järnvägssektorn samt akademier, som nu får chansen att komma med förslag på nya smarta och snabba säkerhetslösningar för oskyddade plankorsningar.

Anbuden skall vara inkomna till Trafikverket i Februari 2021 och via idébeskrivning och prototyp kunna demonstreras för att sedan testas och utvärderas i inledningen av 2022. Projektet ingår i Trafikverkets forskningsportfölj och de kan ge ekonomiskt stöd till de förslag som man väljer att gå vidare med.

Då det finns cirka 3500 oskyddade plankorsningar i Sverige så kan affärsmöjligheterna bli väldigt spännande.

Länk till Trafikverkets sida för mer information >>

Anmäl dig till vårt nyhetsmejl

Vi skickar ut mejl när vi lägger upp viktiga och intressanta nyheter för branschen.

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

← Gå tillbaka

Fler nyheter