Video: Här förklarar experten ERTMS-systemet

Europa är på väg att få ett helt nytt gemensamt signalsystem inom järnväg, men vad innebär det nya systemet för Sverige? Den 12 februari bjöd vi in Anders Wall till Nässjö för att reda ut ERTMS historia och framtid.

Fredagen den 12 februari arrangerade vi, genom projektet Framtidens Järnväg, årets första Järnvägsfrukost. Den här gången kom ingen mindre än Anders Wall på besök för att berätta om ERTMS-systemet.

Anders Wall har lång erfarenhet inom järnvägsbranschen. 1982 började han utbilda sig till lokförare, för att senare jobba som instruktör 1988. Idag är han delägare för TCC och jobbar med både konsultering och utbildning. Under frukosten svarade han på frågor som: Vad är ERTMS? Varför installerar vi ett nytt signalsystem, vad har det för för- och nackdelar? Hur lång tid tar det att utbilda sig i det nya systemet? När är det färdiginstallerat?

För att hålla nere smittspridningen bjöd vi in ett mindre antal personer på plats och en större skara kunde hänga med oss digitalt. Nu kan du som missade frukosten se livesändningen efteråt(se ovan video) och om du inte vill missa våra inbjudningar till framtida frukostar, prenumerera på våra mejlutskick nedan.

Anmäl dig till vårt nyhetsmejl

Vi skickar ut mejl när vi lägger upp viktiga och intressanta nyheter för branschen.

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

← Gå tillbaka

Fler nyheter