God Jul & Gott Nytt År!

Vi på Nordic Infracenter vill tacka alla våra samarbetspartners och finansiärer för ett fantastiskt år. Snart stänger vi boken för 2022 och ett nytt kapitel öppnas upp.

Vi på Nordic Infracenter är mer än redo att gå in i 2023 och möta framtidens utmaningar. Tillsammans med våra samarbetspartners och finansiärer fortsätter vi att göra konkreta insatser för att stärka och utveckla järnvägs- och transportbranschen samt tillverkningsindustrin.

Dessutom har vi en fantastisk nyhet att dela med oss av som kommer hända under 2024 och som redan kommer påbörjas under 2023.

Det är nämligen ingen mindre än det världsledande företaget Omexom som ska etablera sig i Nässjö. Omexom arbetar med att skapa hållbara lösningar inom elkraft, järnväg och elektrifiering. De är en drivande aktör i energiomställningen och är med och bidrar till en bättre och mer hållbar framtid. Omexom är ett etablerat varumärke inom företagskoncernen VINCI Energies och är ett franskt bolag som arbetar med att accelerera energitransformationen och den digitala utvecklingen. Idag finns Omexom i 38 länder och på nio orter i Sverige, varav tre av de svenska enheterna har valt att etablera sig i Nässjö under 2024.

Den nya etableringen i Nässjö kommer ha en yta på 1400 kvadratmeter med kontor, utbildningsyta och ett laboratorium. Det kommer även finnas en 10 700 kvadratmeter stor övnings- och testanläggning på tomten, där man kan utbilda medarbetare med hjälp av olika nätstationer och luftledningsstolpar.

En av anledningarna till att Omexom väljer att etablera sig i järnvägsstaden Nässjö är främst på grund av stadens fantastiska kommunikationsmöjligheter och att det är smidigt att ta sig till Nässjö från andra städer, både nationellt och regionalt. Det är av stor vikt att det finns smidiga kommunikationslösningar eftersom tanken med den nya etableringen är att företagets medarbetare från resterande delar av Sverige, ska kunna utbilda sig på institutet i Nässjö.

Vi på Nordic Infracenter ser detta som en stor möjlighet för vår bransch eftersom Omexom har en bred expertis inom samtliga järnvägsområden, vilket vi ser som en tillgång till vår verksamhet. Som sagt så kommer det hända mycket under 2023 och vi är mer än redo att möta framtidens utmaningar och skapa nya tillväxtsynergier mellan järnvägs- och logistiksektorn samt tillverkningsindustrin.

Kanske är det så att du ska använda järnvägen som transportmedel under ledigheten? Då hoppas vi att du får en störningsfri resa och att du kan luta dig tillbaka i sätet och njuta av en härlig upplevelse.

God Jul & Gott Nytt År
önskar vi på Nordic Infracenter.

← Gå tillbaka

Fler nyheter