Resultatkonferens Framtidens Järnväg

Resultatkonferens

Varmt välkommen till Framtidens Järnvägs resultatkonferens den 24 september! Under konferensen kommer vi att presentera utfallet av våra många samarbetsprojekt med järnvägsbranschen. Alltifrån drönarteknik och kompetensregister till employer branding och distansledarskap. Varmt välkommen att följa konferensen digitalt eller fysiskt!

Läs mer om samarbetsprojekten här >>

Program

Efter varje föreläsning kommer du få tid att ställa frågor till föreläsaren. Om du tittar på livesändningen har du möjlighet att ställa dina frågor i livechatten.

08:00 – 08:15 Frukost & mingel

08:15 – 08:25 Välkommen och kort presentation av Framtidens Järnväg (livesändningen börjar)

08:25 – 08:50 Employer Branding för järnvägsbranschen, Viktor Dahl

Hur kan du arbeta för att stärka din position som en attraktiv arbetsgivare, både mot befintlig och framtida personal?

08:50 – 09:15 Kompetensregistret ”Merit” för aktörer inom järnväg, John Larsson, Tydal Systems AB

Hur skulle ett kompetensregister för aktörer inom järnvägen kunna bidra till en tidseffektivisering och en säkrare process för att hantera intyg, kompetenser, dispenser etc?

09:15 – 09:40 Kompetensförsörjning av fordonsunderhållspersonal och samarbetsprojekt kring ny tågteknikerutbildning, Hans-Inge Almgren, Nordic Infracenter och Margareta Carlsson och Michael Carlsson, Solberga station AB

Hur ser situationen i nutid och framtid ut, avseende kompetensförsörjning och kompetensutveckling av tågtekniker?

09:40 – 10:00 Fikapaus

10:00 – 10:25 Ingenjörsspåret, David Andersson och Annika Jederström, Sveriges Ingenjörer och Henrik Troedsson, Svenska Svets AB

Vilka effekter kan uppnås genom en praktisk samverkan mellan järnvägsrelaterade företag och akademin, och hur kan den leda till en ökad kompetens och innovationsutveckling?

10:25 – 10:50 Att leda på distans och utveckla ledarskapet, Emelie Palmér, Growing Leaders

Hur kan ett innovativt och kreativt distansledarskap leda till ett utökat engagemang och ett utvecklat ledarskap hos järnvägsföretagen?

10:50 – 11:00 Kort paus

11:00 – 11:25 Drönarteknik inom järnvägsbranschen, Hans-Inge Almgren, Nordic Infracenter

Hur skulle specifika arbetsmoment inom järnvägsbranschen kunna digitaliseras, kompletteras och effektiviseras med drönarteknik?

11:25 – 11:50 Övningsanläggning för test och utbildning, Hans-Inge Almgren, Nordic Infracenter och Jonas Karlsson, Nässjöakademin

Hur skulle Nässjö kommuns järnvägsanläggning vid Brinellgymnasiet kunna användas av näringslivet och akademin? Vilka effekter skulle detta få för järnvägsföretagen, akademi, kommunen och regionen?

11:50 – 12:00 Avslut och mingel

Plats, datum och tid

Plats: Kulturhuset Pigalle,/online

Datum: 24 september

Tid: 8:00 – 12:00

Delta i konferensen fysiskt

Det är helt kostnadsfritt att delta på plats, det enda du behöver göra är att anmäla dig. OBS! Anmäl dig i god tid då vi har ett begränsat antal platser. Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och kommer att vidta försiktighetsåtgärder för att du på ett säkert sätt ska kunna delta fysiskt. Varmt välkommen!

Se vilka som anmält sig till konferensen


Ange eventuella önskemål om specialkost:

Godkänner du att vi visar ditt namn i deltagarlistan till detta arrangemang 

 

← Gå tillbaka