Utbildning i avtalsrätt

Den 20 mars arrangerar vi på Nordic Infracenter och Nässjö Näringsliv en kurs tillsammans med Advokatfirman Glimstedt i avtalsrätt!

Utbildning i avtalsrätt

De flesta bolag kommer i kontakt med en stor mängd avtal i sin verksamhet. Det kan vara alltifrån enkla muntliga avtal eller order via mail till långa licensavtal med en molntjänstleverantör, särskilt och noga förhandlade samarbets- eller produktutvecklingsavtal eller allmänna leveransvillkor som följde med beställningen av bara farten. Ofta är olika avtal förenade med ett betydande ekonomiskt värde för bolaget men det kan även vara förenat med risker. På den här kursen kommer vi gå igenom relevant lagstiftning och praxis på avtalsområdet för att du som regelbundet ingår avtal, eller som ska börja teckna avtal för ett bolags räkning, ska få en ökad förståelse för avtalsmekanismerna och kunskap om de viktigaste delarna i olika avtalstyper. Målet är att du ska få stifta bekantskap med några vanliga typer av avtal och avtalsklausuler så att du efter kursen ska känna dig lite säkrare nästa gång du ska förhandla om eller ingå avtal.

Kursen kommer bland annat ta upp följande moment:

  • Hur uppkommer bindande avtal?
  • Vem kan ingå avtal?
  • Vanliga avtalsklausuler och standardbestämmelser.
  • Exempel på risker och klausuler att se upp med.
  • Oskäliga avtalsvillkor.
  • Vanliga påföljder vid avtalsbrott?
  • Kan jag ta mig ur ett avtal?

Utbildning i avtalsrätt hålls av Advokatfirman Glimstedt, Martin Ågren och Maria Karlsson

Om Glimstedt

Advokatfirman Glimstedt är en affärsjuridisk fullservicebyrå som funnits sedan 1935. Byrån har 14 kontor i Sverige och tre i Baltikum. Glimstedt har ca 250 medarbetare som samarbetar sömlöst över kontorsgränserna och därmed kan bilda en fantastisk kompetenskraft vid behov. Juristerna på kontoren i Jönköping och Nässjö arbetar framförallt med affärsjuridisk rådgivning och tvistelösning åt små och medelstora svenska och internationella företag.

Martin Ågren är delägare och advokat och arbetar främst med företagsförvärv och kommersiella avtal. Han är även specialiserad inom offentlig upphandling och immaterialrätt.

Maria Karlsson är advokat och arbetar främst med kommersiella avtal och tvister. Hon har även inriktat sig särskilt mot GDPR, IT- och dataskyddsjuridik.

Kostnad för utbildningen

595:- exkl. moms för intressenter i Nordic Infracenter och intressenter i Nässjö Näringsliv
995:- exkl. moms för övriga

I priset ingår kaffe och fralla vid närvaroregistrering kl. 8.30-9.00

Dag, tid och plats

Fredag 20 mars 2020 kl. 9.00-12.00
Nässjö Näringsliv, Karlagatan 3 i Nässjö

Anmäl dig här!

Deltagarantal är begränsat till 12 personer
Sista anmälningsdatum: Fredag 13 mars
Vid återbud senare än 7 dagar innan kursstart debiteras hela avgiften

Din mejladress

Kostönskemål eller övriga noteringar

Ange dina önskemål på kost tex laktosfri, ej vilka allergier mm du har. Uppgifter relaterade till hälsotillstånd räknas som en känslig personuppgift och det kan vi inte hantera inom ramen för GDPR i denna anmälan.


 

 

← Gå tillbaka