Vår webbplats har utgivningsbevis

Vi på Nordic Infracenter har ett utgivningsbevis som är utfärdat av Myndigheten för press, radio och tv. Ansvarig utgivare är Claes Johansson, Nässjö Näringsliv AB(huvudbolag till Nordic Infracenter).

Vad är ett utgivningsbevis?

Ett utgivningsbevis är ett intyg som visar att en webbplats har registrerats som en publikation och därmed har ett grundlagsskydd enligt Yttrandefrihetsgrundlagen (YGL).

Varför har Nordic Infracenter ett utgivningsbevis?

Att vår webbplats har ett utgivningsbevis betyder att det är tillåtet för oss att publicera personuppgifter och bilder på personer utan att vi behöver be om tillåtelse. Detta ger oss möjlighet att visa fotografier och filmer från olika evenemang som vi eller våra intressenter arrangerar. Som ett drivande utvecklingsnav vill vi visa upp vad som händer i järnvägsbranschen och lyfta aktörer som verkar inom branschen. Även fast vi har ett utgivningsbevis så försöker vi alltid att fråga dig om lov innan vi fotograferar.

Har alla webbplatser ett utgivningsbevis?

Alla webbplatser som hanterar personuppgifter har inte ett giltigt utgivningsbevis och för dem gäller dataskyddsförordningen (GDPR). Däremot så gäller dataskyddsförordningen även för vår verksamhet men inte just på vår webbplats eftersom vi har ett utgivningsbevis. Vill du veta mer om hur vi samlar in och behandlar dina personuppgifter ber vi dig att läsa mer i vår integritetspolicy.

 Om jag inte vill att mina personuppgifter ska synas på www.nordicinfracenter.se, vad gör jag då?

Kontakta ansvarig utgivare för vår webbplats och be om att få dina uppgifter raderade. Myndigheten för press, radio och tv kan inte ta bort personuppgifter år dig, eller be oss som driver webbplatser att ta bort uppgifterna. Men självklart är vi måna om dig som person och om du inte önskar att synas på vår webbplats ber vi dig att kontakta oss, så hjälper vi dig.

Vill du veta mer om Nordic Infracenter?