Video: Få en introduktion i Nässjös nya tågdepå och framtidens kompetensregister

Vill du veta mer om den nya tågdepån som ska byggas i Nässjö? Eller om det nya kompetensregistret Merit som ska underlätta hanteringen av kompetenser och kompletterande intyg för järnvägsbranschen? 

Var tredje månad arrangerar Nordic Infracenter Järnvägsfrukostar på Hotell Högland. Frukostarna är en möjlighet för järnvägsbranschen att utöka sitt nätverk och få ny kunskap i aktuella ämnen. Den 21 maj var Nässjös nya tågdepå och framtidens kompetensregister i centrum.

Michael Carlsson, verksamhetsutvecklare på Solberga station AB, berättade övergripande om varför ett kompetensregister inom järnvägsbranschen är nödvändigt och följderna om man inte har ordning på personalens kompetenser och behörigheter. John Larsson, sälj- och marknadsföringsspecialist på Tydal Systems, berättade om kompetensregistret och prototypen Merit som ska kunna påvisa en effektivisering och säkerhetshöjande process i hanteringen av personalens kompetens och behörigheter. 

Vidare presenterade Charlie Drab, tågchef på Jönköpings Länstrafik, om den stora satsningarna på en ny tågdepå i Nässjö och nya Krösatåg.

För att hålla nere smittspridningen bjöd vi in ett mindre antal personer på plats och en större skara kunde hänga med oss digitalt. Nu kan du som missade frukosten se livesändningen efteråt(ovan video) och om du inte vill missa våra inbjudningar till framtida frukostar, prenumerera på våra mejlutskick nedan.

Anmäl dig till vårt nyhetsmejl

Vi skickar ut mejl när vi lägger upp viktiga och intressanta nyheter för branschen.
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

← Gå tillbaka

Fler nyheter